Nisan Ayı Otizm Farkındalık Etkinliği Gerçekleşti

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalının düzenlediği Nisan Ayı Otizm Farkındalık Etkinliği 17 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Acar,Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Prof.Dr Ayşe Fahriye Tosun ve Dr.Öğr.Üyesi Nazlı Gülriz Çeri, öğretim üyelerimiz, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra tıp fakültesi öğrencileri ve personelleri ile Aydın’da eğitim gören farklı ilkokul ve ortaokullardan öğrenciler katıldı.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Aksu yaptığı açılış konuşmasında“Bugün özel bir gün. Sizlerle birlikte olduğumuz için çok heyecanlıyım. Burada olmanız hepimiz için çok değerli. O yüzden sizlere olan teşekkürlerimi ifade etmekte zorluk çekiyorum.” dedi ve bir şiir okuyarak konuşmasına son verdi.

Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fatma Ünver  Koçak “Otizm ve Spor” konulu sunumu gerçekleştirerek, sporun otizmli çocuklarda faydalı yönleri ve pozitif etkileri ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Program hastanemizde tedavi gören otizmli çocukların piyano dinletisi ve söyledikleri şarkılar ile devam etti.

İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) kurucusu Dr. Orçun Berrakçay“59 doğumda 1 tanı alındığı bilinen otizmli çocuklar ve ailelerine yol gösterici olabilmek, ailelerin çocuklarına olan güvenlerini ve kendi motivasyonlarını üst seviyelere çıkarmak, diğer ailelere örnek model oluşturabilmek, kendilerine olanak verildiğinde otizmli bireylerin neler yapabileceklerini göstermek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına İZOT olarak çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nun söyledikleri şarkılar ve solo performanslar salonda eğlenceli ve duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Konser otizmli çocuklar ve ailelerin sahneye çıkıp hep birlikte şarkı söylemeleri ile sona erdi.

Etkinlik Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretmeni Aslı Akman ve öğrencilerinin yaptıkları taş boyamaların otizmli çocuklara hediye edilmesi ile son buldu.