Otizm Erken Tanı Merkezi Açıldı

Otizm Erken Tanı Merkezi,17 Nisan 2019 tarihinde Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniğinde açıldı.

Açılışa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Başhekimliğimiz, Öğretim Üyeleri ve TED Ege Koleji öğrencileri katıldı.

Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Aksu, “8. yılımızda bizim için çok değerli olan Otizm Erken Tanı Merkezi ve Bebek Ruh Sağlığını Polikliniğini Anabilim Dalımıza kazandırmış olduk. Üniversite olarak otizm erken tanısıyla ilgili Aydın halkına hizmet etme amacındayız.”  dedi.

Mutluluklara Daha Fazla Şahitlik Etmek İçin Merkezimize Emek Verdik

Üniversitemiz Hastanesinde kurulan Otizm Erken Tanı Merkezinin, Ülkemizde üniversite bünyesinde kurulan dördüncü merkez olduğunu bu açıdan da oldukça önemli olduğunu belirten Aksu, “Her 58 çocuktan birinin otizm olduğu bir sıklıkla mücadele ederken erken tanı adına Aydında yaşayan çocuklara bu fırsatı sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Anabilim Dalımızda takipli olan 450-500 adet otizm tanılı çocuk var ve biz otizm tanılı çocuklu ailelerin erken tanı aldıklarındaki yaşadıkları durumu, geç tanı aldıklarındaki yaşadıkları çaresizliği çok fazla yaşıyoruz. O çaresizliği daha az yaşamak mutluluklara daha fazla şahitlik etmek için Merkezimize emek verdik.” sözleriyle erken tanının önemine vurgu yaptı ve Başhekimimize, Başhekim Yardımcılarımıza, gönüllü bağışçılara ve minik yürekleriyle otizm erken tanı merkezi için bir ışık yakan TED Ege Koleji öğrencileri kendi cep harçlıklarından bir havuz oluşturup bağışta bulundular bu durumdan çok mutlu olduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun’un Merkezin Aydın halkı ve çocuklar için hayırlı olmasını dileyerek, erken teşhis ve doğru eğitimle tanıdan çıkma ihtimali olması sebebiyle Erken Teşhis ve Erken Tanı Merkezini çok önemsediklerini belirttiler.

Kurdele kesiminin ardından, Otizm Tanı Merkezi ve Poliklinik odaları gezildi ve Doç. Dr. Hatice Aksu otizm hakkında bilgi verdi.