Hastanemizde Ürolojik Laparoskopik Cerrahide Başarılar
27.6.2024

Hastanemizde Ürolojik Laparoskopik Cerrahide Başarılar

Hastanemiz Üroloji alanında laparoskopik cerrahi ile öncülüğünü sürdürüyor. Hastanemiz Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Ateş ve ekibi,  laparoskopik cerrahide birçok ilki gerçekleştirerek önemli başarılara imza atmıştı. Bu alandaki çalışmalarını devam ettiren ve son birkaç yılda 250'den fazla laparoskopik cerrahi işlem gerçekleştiren ekip ile Hastanemiz şehrimizin ve bölgenin ihtiyaçlarını başarıyla karşılamaktadır. Laparoskopik cerrahi, küçük deliklerden yerleştirilen kamera ve cerrahi aletlerle gerçekleştirilen "kapalı ameliyat" olarak biliniyor ve özellikle kanser cerrahisinde, örneğin böbrek ve prostat kanseri tedavisinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayrıca böbrek taşları, idrar yolu darlıkları ve doğumsal anomalilerin tedavisinde de etkili bir yöntem olarak tercih ediliyor. Hastanemizde gerçekleştirilen özellikli laparoskopik ameliyatlar arasında; büyük böbrek tümörlerinde böbreğin alınması (nefrektomi), küçük böbrek tümörlerinde organ koruyucu cerrahi ile sadece tümörün çıkartılması (parsiyel nefrektomi), böbrek kanalı çıkım darlıklarının düzeltilmesi (pyeloplasti), lokalize ve lokal ileri prostat kanserinde prostatın alınması (radikal prostatektomi) gibi özel işlemler bulunuyor. Bu yöntemler hastalarımıza karın içine girmeden (retroperitoneal) uygulanabiliyor, böylece tedavi süreçleri daha konforlu ve etkili hale geliyor. Üroloji alanında sağladığımız bu önemli başarılarla hasta memnuniyetini ve tedavi başarılarını artırmaya devam ediyoruz.

bashekimlik@adu.edu.tr
bashekimlik@adu.edu.tr