Hastanemizde İleri Teknoloji Endoskopik Ultrasonografi Hizmeti
13.6.2024

Hastanemizde İleri Teknoloji Endoskopik Ultrasonografi Hizmeti

Hastanemiz, sağlıkta ileri teknolojileri ve uzman kadrosuyla fark yaratmaya devam ediyor. Hastanemiz Gastroenteroloji Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşkıran, sindirim sistemi organları ve komşu organların ayrıntılı incelenmesini sağlayan Endoskopik Ultrasonografi (EUS) hizmetini hastalara başarıyla uygulamaktadır. EUS, endoskopun ucuna takılmış bir ultrason cihazı ile gerçekleştirilen, sindirim sisteminin içi ve duvarlarını görüntüleyerek çeşitli hastalıkların teşhis edilmesine olanak tanıyan ileri bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemle, yemek borusu, mide, bağırsak hastalıkları, pankreas, karaciğer, safra kesesi ve safra yollarındaki sorunlar detaylı bir şekilde incelenebilmektedir. Ayrıca, MR görüntüleme yöntemiyle tespit edilemeyen çok küçük safra kanalı taşları bile en doğru şekilde teşhis edilebilmektedir. EUS, hastalıkların erken ve doğru teşhis edilmesine olanak tanırken, gerekli durumlarda ince iğne aspirasyon biyopsisi yöntemiyle biyopsi/kist sıvısı boşaltılmasına da imkan tanır. Anestezi altında yapılan bu işlem, hastaneye yatış gerektirmeden gerçekleştirilebilir.

Hastanemiz, en yeni teknolojik cihazlarla donatılmış olup, alanında uzman ekibiyle hizmet vermektedir. Yaklaşık iki yıldır, ayda  25-30 hastaya  EUS işlemi başarıyla gerçekleştirilmekte olup, hastanemiz il genelinde bu ileri tetkik yöntemini uygulayan tek merkez konumundadır. Sağlık hizmetlerimizle hastalarımıza daha doğru ve hızlı tanı imkanı sunarak, tedavi sürecini hızlandırmayı ve sağlık düzeylerini en üst seviyede tutmayı amaçlıyoruz.

bashekimlik@adu.edu.tr
bashekimlik@adu.edu.tr