Basın Açıklaması
13.11.2023

Basın Açıklaması

Özel muayenehanelerin açılması ya da kapatılması hususunda başhekimliğimizin bir yetkisi ya da sorumluluğu YOKTUR. Kapatma kararı geldikten sonra muayenehanede hasta bakmaya devam edilmesi durumu, ilgili adli ve tıbbi kurumlarca (başhekimliğimizce değil) takip edilmektedir.

Muayenehaneler, doktorlarımızın başvurusu sonrasında mahkeme kararı ile açılmış, şimdi ise mahkeme kararı ve ilgili genelge ile kapanmaktadır. Bir muayenehanenin kapandığına dair yazı kurumlardan başhekimliğimize ulaştığında, başhekimliğimiz hekimlerimizin kanunen zorunlu olan bazı özlük ödemelerini başlatmak durumundadır ve muayenehane süreçlerinde bunun dışında uygulamakta olduğu başka prosedür yoktur.

Muayenehaneler konusu dışında; çok tabidir ki başhekimliğimiz kanunsuz ve etik dışı uygulamalar ile ilgili gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu konudaki girişim ve görüşmelerin muayenehanelerin kapatılması mevzusu ile ilişkilendirilmesi son derece yanlıştır. Üstünün örtülmesi veya başka bir odağa yönlendirilmesi amacıyla bu iki konu, bilerek birbirine karıştırılmaya çalışılmaktadır. İki konu birbirinden çok farklıdır ve başhekimliğimiz tespit ettiği her türlü illegal konunun üzerine gitmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.