Tüberküloz (Verem) Hasta Okulu Gerçekleşti

Tüberküloz (Verem) Hasta Okulu, 15 Şubat 2019 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı, tüberkülozu  ‘‘Mycobacterium tuberculosis” isimli mikrobun insanlarda yaptığı, tüm organları tutabilen, bulaşıcı ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olarak tanımladı.

Yazıcı, “Veremli bir hastanın öksürmesi, hapşırması veya konuşması sonrasında ortama saçılan mikroplar o ortamda bulunan kişiler tarafınca solunum yoluyla vücuda alınır. Ama mikrobu alan herkeste hastalık gelişmez.” sözleriyle bulaşma hakkında bilgi verdi ve bulaşma için genellikle verem hastası bir kişi ile belirli süre birlikte yaşamak gerektiğini, veremli hastaya tedavi başlandıktan sonra bulaştırıcılığın hızla sona erdiğini aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Onur Yazıcı;  sunumunda tüberkülozun belirtileri, tanının nasıl konulduğu, tedavi ve destek tedaviler hakkında bilgi verdi.

Eğitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.