Aydında İlk Defa Çocuklarda Transkaterer yolla Kalp Deliği Kapama İşlemi Gerçekleşti

Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Fazlı Çelik tarafından, Aydın’da ilk defa Transkateter yolla atrial septal defekt kapama işlemi, 6 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

Türkiye’de her Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalının olduğu merkezde işlemin gerçekleşmediğini, belli bazı merkezlerde yapılabildiğini belirten Çelik, “Yaptığımız işlem yarım saat ile 1 saat süren bir işlem, öncelikle bir altyapının ve Anjiyo Ünitesinin olması lazım. 1 yıl içinde gerekli altyapıyı oluşturarak bölge için oldukça önemli olan bu işlemi Aydın’da ilk defa gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz.” dedi.

Ekip desteğinin oldukça önemli olduğunu belirten Çelik, “Rektörümüz  Prof. Dr. Cavit Bircan,  Dekanımız Prof. Dr. Serpil Demirağ, Başhekimimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı’ya vermiş oldukları desteklerden dolayı ve ilk vakamızda yanımızda olan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin’e teşekkür ederiz.” sözleriyle konuşmasına son verdi.