Atabey Kolejinde “Organ Bağışı ve Farkındalık” Eğitimi

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Hastanemiz Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü ekibi tarafından, 14 Kasım 2018 tarihinde Atabey Kolejinde öğrencileri ve çalışanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla eğitim düzenlendi.

Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dilek Acar gerçekleştirdiği sunumda, organ nakli, organ bağışı çeşitleri,  organ bağışının önemi, Türkiye’de organ bağışı, Hastanemizde organ nakli, organ bağışını etkileyen faktörler konularında bilgi verdi.

Organ yetmezliği ya da kaybı nedeni ile yaşamı tehdit altında olan bireylerin hayatlarını kurtarmak, yaşam sürelerini ve kalitesini arttırmanın organ nakli ile mümkün olabildiğini aktaran Acar, “Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam organın nakledilmesi işlemidir.” sözleriyle organ naklini tanımladı.

Hastanemizde ilk olarak organ naklinin Aralık 2017 de böbrek ve karaciğer ile gerçekleştiğini belirten Acar, şu an aktif olarak organ nakli işleminin gerçekleştiğini aktardı.

Eğitim sonunda, okul müdürü ve bağış yapmak isteyen öğretmenlerin bağış işlemleri gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Sercan Cin’in Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dilek Acar ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Hemşiresi Necla Olçum’a plaket takdimi ile etkinlik sona erdi.