Hastanemizde Kırmızı Kod Tatbikatı Gerçekleşti

Kırmızı Kod tatbikatı 13 Kasım 2018 tarihinde Mikrobiyoloji Laboratuvarında gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürlüğü Afet UMKE Birimi ve İtfaiye Müdürlüğü ekibi,  tatbikat öncesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı personeline afet durumunda yapılması gerekenler hakkında aktif bir eğitim verdi.

Tatbikat öncesi Başhekimlik Toplantı Salonunda Başhekimimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Ayhan Aköz, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Erdoğdu, Hastanemiz Başmüdürü Oktay Pahsa, Hastane Müdürü Hakkı Usta, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, Müdür Yardımcıları Arzu Karakaş Demir, Filiz Görsen ve Nurhayat Eryılmaz, Sivil Savunma Amiri Hasan Alp’in katılımıyla masa başı tatbikatı gerçekleşti.

Masa başı tatbikatının ardından, Mikrobiyoloji Laboratuvarında daha önceden hazırlanmış senaryoya bağlı kalarak yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

“Kırmızı kod” alarmı verilerek başlayan tatbikat esnasında, görevli personel yangına müdahale ederken, İtfaiye ve UMKE ekibin desteği ile temsili yangın etkisiz hale getirildi.

Tatbikat sırasında olay yerinde bulunan Doç. Dr. Ayhan Aköz ile irtibata geçen Başhekimimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı, Hastanemiz Müdür ve Müdür Yardımcıları ile durumu oluşturulan kriz masasından takip ettiler.

Tatbikat sonrasında gerçekleştirilen durum değerlendirilmesinde Başhekimimiz Doç. Dr. Mücahit Kapçı, olası bir afet veya acil durum karşısında müdahale yeteneğinin geliştirilmesi ve tüm çalışanlarımızın bilinçlendirilmesi için gerçekleştirilen tatbikatın önemine vurgu yaptı ve durum değerlendirmesinin ardından emeği geçen herkese teşekkür etti.