Bebek Dostu Hastane Eğitimi Gerçekleşti

Bebek Dostu Hastane Eğitimi, 13 Kasım 2018 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Eğitime,  Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, Hastane Müdür Yardımcıları Arzu Karakaş Demir ve Filiz Görsen, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları Hatice Cengar, Özlem Ferhatoğlu, Güllü Seda Uza ve birim sorumluları katıldı.

Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütüldüğünü belirtti ve  bu program çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından 2002 yılında hastanemize Bebek Dostu Hastane unvanı verildiğini aktardı.

Eğitim Hemşiresi Dilek Acar, Bebek Dostu Hastane uygulaması hakkında bilgi verdiği sunumunda, doğum hizmeti veren hastaneler için başarılı emzirmede 11 destek ve anne sütü ve emzirme politikası konularını birim sorumlularıyla paylaştı.