26 Ekim Hasta Hakları Günü Etkinlikleri Gerçekleşti

26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta, hasta yakınları ve personelimize bilgilendirme yapıldı.

Hastanemiz Müdür Yardımcısı Filiz Görsen,  “Hasta Olarak Haklarımızı Biliyor muyuz?” konulu sunumunu, Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleştirerek, hasta haklarını ayrıntılı olarak ele aldı.

Hasta haklarının; sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları hasebiyle sahip bulundukları ve T.C. Anayasası, milletlerarası antlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuat ile teminat altına alınmış bulunan haklarını ifade ettiğini belirten Görsen, bütün vatandaşların ırk, dil, mezhep ,cinsiyet, felsefi, inanç ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınmadan hizmet alma hakkı olduğunu vurguladı.

Sosyal Hizmet Uzmanları Ahmet Akkan ve Erhan Ateş, toplantı sonunda Hasta Haklarına ilişkin bilgi verdi. Ayrıca Öğretim Üyeleri Bloğu girişinde yer alan stant da hasta ve hasta yakınlarının sorularını yanıtladı.

Hasta Hakları Birimi personelleri Bahar Gümüş Kirsiz ve Serap Çankaya ise gün boyu stant da Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan broşürleri dağıtarak, bilgi verdi.