Pnömoni Hasta Okulu

Pnömoni (Zatürre) Nedir? Hasta Okulu, 26 Ekim 2018 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Taş Gülen’in sunumuyla gerçekleşen programa Hastanemiz Müdür Yardımcısı Filiz Görsen, personelimiz, öğrenciler ve halkımız katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Şule Taş Gülen, tıp dilinde Pnömoni halk arasındaysa Zatürre olarak bilinen hastalığı,   akciğer parankim dokusunda meydana gelen iltihaplanma sonucu oluşan, kişinin günlük yaşamı sırasında ortaya çıkan, ek hastalığı olmayan hastalar ve kronik bir rahatsızlığı olan kişilerde de görülen zaman zaman ölümle sonuçlanabilen ateşli bir hastalık olarak tanımladı.

Dr. Öğr. Üyesi Şule Taş Gülen, Pnömoninin risk grupları, belirtileri, tedavisi ve sonuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdiği sunumuna, zatürreden korunmak için tavsiyelerde bulunarak son verdi.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.