Sedef Hastalığı ( Psoriasis) Hasta Okulu Gerçekleşti

29 Ekim Sedef Hastalığı Farkındalık Günü dolayısıyla Sedef Hastalığı Hasta Okulu, 25 Ekim 2017 tarihinde Hastanemiz Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Şendur, tarafından sedef hastalığının özellikleri, tedavileri, yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Prof. Dr. Neslihan Şendur, sedef hastalığını özellikle diz ve dirseklerde, saçlı deride beyaz renkli skuam(kabuk)lar ile seyreden bir deri hastalığı olarak tanımladı ve “Sedef hastalığı,  hayat boyu devam eder. Nedeni üzerinde tartışmalar hala devam etmektedir. İmmunolojik, genetik özellikleri olan bulaşıcı olmayan bir deri hastalığıdır. Yaşam boyu devam etmesine rağmen hastalık iyilik hali yani derinin tümüyle iyileştiği dönemler ve bazen de şikayetlerin artmasının görüldüğü dönemler ile seyreder.  Kişilerin yaşam kalitesini bozan, ancak tedaviler ile kontrol altına alınabilen psoriasis ( sedef hastalığı) tüm dünyada görülen bir hastalıktır.” sözleriyle sedef hastalığı hakkında bilgi verdi.

Düzenli olarak devam edecek Sedef Hastalığı Hasta Okulunun bir sonraki toplantısı, 27 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecektir.