Ozon Tedavisi Nedir? Hasta Okulu

Ozon Tedavisi Nedir? konulu Hasta Okulu Programı, 19 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti.

Dr. Öğretim Üyesi Gülnur Taşçı Bozbaş’ın sunumuyla gerçekleşen programa öğrenciler, personelimiz ve halkımız katıldı.

Bozbaş, Tıpta ozonu; özel jeneratörlerde saf oksijenin yüksek voltaj farkından geçmesi sonucu elde edildiğini ve kullanıldığını, jeneratörden çıkan bu gazın sadece %3 ila %5’inin ozon’dan oluştuğunu, geriye kalan kısmının ise oksijen olduğunu belirtti.

Ozonun tarihteki kullanımı hakkında bilgi veren Bozbaş, 1995 yılında ABD Sağlık Bakanlığının ozon terapiyi tamamlayıcı tıp uygulaması kabul ettikten sonra preklinik ve klinik akademik çalışmaların giderek arttığını ve ozon terapinin tüm dünyada medikal alanda yaygın uygulanır olduğunu aktardı.

Dr. Öğretim Üyesi Gülnur Taşçı Bozbaş; ozonun tıbbi etkileri, hangi hastalıklarda ve kimlere uygulanabildiği ve uygulama yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.