Hastanemizde Bir Kez Daha Başarılı Kalça Protezi Ameliyatı Gerçekleştirildi

Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında Prof. Dr. Şevki Öner Şavk tarafından Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Fevzi Eryalçın ‘a kalça kireçlenmesi nedeniyle kalça protezi operasyonu yapıldı. Operasyonun ardından odasına gelen Eryalçın Galatasaray sürpriziyle karşılaştı. Başarılı bir operasyon geçirdiğini ve karşılaştığı sürpriz karşısında da moral bulduğunu ifade etti.

Operasyondan söz eden Prof. Dr. Şevki Öner Şavk, “Hastamızın her iki kalçasında da kireçlenme vardı. ADÜ Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde altı yıl önce kalça protezi operasyonu olmuştu. Diğer kalça protezini de geçtiğimiz günlerde taktık. Protez ameliyatları Aydın’da sıkça yapılmaktadır. Hastaların kalçalarında kireçlenme sorunu olduğunda bu sorun kolaylıkla çözülebiliyor. Fevzi Bey de başarılı bir ameliyat geçirdi. Bundan sonraki hayatında da Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneğine daha fazla hizmet yapacaktır” dedi.

Hastayı ziyaret eden ADÜ Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, “Hastamızın durumu çok iyi. Bu ameliyatlarda Ortopedi ekibimiz çok başarılı operasyonlara imza atıyor. Özellikle Fizik Tedavi Hekimi olarak bizler bu tür rahatsızlıklarda fizik tedaviyle sonuç alamayacağımız hastaları gerek Öner Hocamıza gerekse diğer hocalarımıza gönül rahatlığıyla teslim ediyoruz. Ameliyattan sonra hastalar yine fizik tedavi için bizlere geldiklerinde Ortopedi ekibinin işlerini ne kadar mükemmel yaptığını bir kez daha görmüş oluyoruz. Hocamın nezdinde tüm ekibe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında da konuşan Bozbaş, “Fevzi Bey kalça kireçlenmesi nedeniyle ameliyat oldu. Bu tarz hastalıklar kişilerin yaşam kalitesini bozuyor, günlük yaşam aktivitelerini yapmakta zorlanmasına sebep oluyor, hatta onları bağımlı hale getiriyor. Hocam ve ekibinin yaptığı bu ameliyatlarla aslında hastalarımızı bağımlılıktan ve yaşam kalitelerinin düşmesinden kurtarmış oluyoruz. Aynı prensibi tüm engelli hastalarımız için de benimsiyoruz. Engelli hastalarımızı topluma ve yaşama kazandırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımla birlikte bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.