Hastanemizde Gerçekleşen Böbrek Nakli ile Hasta Hayata Tutundu

Üniversitemiz Hastanesinde, 39 yaşındaki Ahmet Arslan’a eşinden alınan böbrek nakil edildi.

Böbrek yetmezliği tanısı olan ve diyaliz tedavisi görmesi gerektiğinin belirtilmesinin ardından yapılan tetkiklerde, eşinin böbreğinin nakil için uyumlu olduğu saptandı.

Eşinin Böbreği Nakledildi

Hastanemizde yapılan operasyonla Ahmet Arslan’a eşinin böbreği nakledildi. Arslan çifti, başarılı geçen ameliyat sonrası büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

"Türkiye’de 25 bin hasta böbrek nakli bekliyor"

ADÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesindeki Nefroloji Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Yeniçeroğlu, Türkiye’de 25 bin hastanın böbrek nakli beklediğini ifade ederek, "Hastamızda böbrek taşlarına bağlı, son dönem böbrek yetmezliği vardı. Bu durumda karşımıza 3 seçenek çıkıyor. Bunlar hemodiyaliz, periton diyalizi ve böbrek nakli. Bu seçenekleri karşılaştırdığımızda yaşam süresi ve kalitesi ile yandaş hastalıkların gelişim sıklığı açısından en iyisinin börek nakli olduğunu söyleyebiliriz. Bu hastamıza da hiç diyaliz tedavileri başlamadan direk böbrek nakli operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye’de yaklaşık 25 bin hasta böbrek nakli için beklemekte. " ifadelerini kullandı.

"Artık kana kana su içebilecek"

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 37’inci böbrek naklinin gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Mahir Kırnap, "3-9 Kasım arası ülkemizde Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmakta. Biz de merkezimizde 37’inci böbrek naklini yaptık. Özellikle vericimize çok teşekkür ediyoruz. Bir vatandaşımıza bundan sonra kana kana su içebilme şansı vermiş oldu. Bu nakillerle hastalarımızı yeniden yaşama kazandırıyoruz. Ayrıca ölen vatandaşlarımız da organlarını bağışlayarak kendi yaşamlarını başka hastalara umut olarak devam ettiriyorlar" dedi.

"Organ bağışı ile hastalar yeniden hayata tutunuyor"

Organ bağışının önemine dikkat çeken ve gerçekleştirilen bağışlar ile hastaların yeniden hayata tutunduklarını kaydeden BaşhekimiZ Doç. Dr. Gülnur Taşcı Bozbaş, "Arkadaşlarımız başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirdiler. Nakil yapılan tüm vakalarımız bizim için oldukça değerli ve hastanemiz bu anlamda oldukça iyi işlerin altına imza atmaktadır. Gerek canlı donörlerden gerekse kadavralardan organ nakilleri yapılarak pek çok insana hayat umudu ortaya çıkmakta.Organ bağışı haftası dolayısıyla sağlıklı olan kişilere daha hayatlarındayken bunları anlatarak organ bağışı yapmaları yönünde teşvik etmek istiyoruz. Hastanemizde de bu anlamda bir komitemiz var. Buraya başvurmaları halinde organ bağışı konusunda arkadaşlarımız onlara yardımcı oluyorlar. Bugüne kadar Adnan Menderes Uygulama ve Araştırma Hastanemizde 37 tane böbrek nakli, 22 tane de karaciğer nakli gerçekleştirilmiş durumda. Son naklimiz de canlıdan yapılmış bir nakil. Nakil operasyonunu gerçekleştirilen ekibi başarılarından dolayı kutluyorum. Bundan sonra da gelecek olan bağışlar ile birlikte pek çok insanın hayatının da kurtulması açısından çok önemli işler yapacağımızı düşünüyorum" diye konuşarak tüm vatandaşları organ bağışına davet etti.