1-7 Ekim Emzirme Haftası

Hastanemizde 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında stant açıldı.

Bebek hemşireleri tarafından yeni doğum yapan annelere emzirme eğitimi verilip, anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgi verildi.

Hastanemiz "Bebek Dostu Hastane " unvanıtaşımaktadır. Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere “Bebek Dostu Hastane” unvanı veriliyor.

Annelere, doğum sonrasındaki "ilk süt ya da "ağız süt" olarak bildiğimiz sütün öneminden bahsedildi.Hemşireler doğumdan hemen sonra bebeğin annenin göğsüne yatırılmasının, ten tene teması sağlanmasının gerekliliği üzerinde durdu.