Aydında İlk Kez Laparoskopik Yöntemle Prostat Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi

Hastanemiz Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Erhan Ateş tarafından Aydında ilk kez laparoskopik yöntemle kapalı olarak prostat kanseri ameliyatı (Laparoskopik Radikal Prostatektomi) başarı ile gerçekleştirildi.

Hastanemizde yapılan tetkikleri sonucunda prostat kanseri tespit edilen 65 yaşındaki Ş. C. 'nin ameliyat olmasına karar verildi. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra halk arasında ‘’bıçaksız ameliyat yöntemi’’ olarak bilinen laparoskopik yöntemle opere edilen hasta kısa sürede sağlığına kavuşarak ameliyatın 3. gününde hastaneden şifa ile taburcu edildi.

Dr.Öğr.Üyesi Erhan Ateş yaptığı açıklamada laparoskopik ameliyatlar sonrası hastaların daha az ağrı duyduğunu, daha çabuk toparlandığını, hızlı iyileşip günlük aktivitelerine daha erken dönebildiğini belirtti. Ayrıca laparoskopinin 4-5 adet 1 cm’lik deliklerden yapılmasının, açık cerrahiye göre daha küçük yaraya neden olarak kozmetik açıdan avantaj oluşturduğunu dile getirdi. ADÜ Üroloji kliniğinde minimal invaziv ürolojik cerrahiler adına her türlü laparoskopik işlemi gerçekleştirebildiklerini, sadece Aydından değil İzmir dahil çevre illerden gelen hastalara da hizmet sunan bir seviyeye geldiklerini, bunun üniversitemiz adına mutluluk ve gurur verici olduğunu bildirdi.

Son olarak, bu başarının ADÜ Üroloji ailesinin bir başarısı olduğunu vurgulayan Dr.Ateş, laparoskopik ameliyatların bir ekip işi olduğunun altını çizdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.