Otizm Nedir? Konulu Hasta Okulu

Otizm Nedir? konulu hasta okulu eğitimi 10 Ağustos 2018 tarihinde Aisyem toplantı salonunda gerçekleşti.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Sevcan Karakoç Demirkaya’nın sunumuyla gerçekleşen programa personelimiz ve halkımız katıldı.

Doç.Dr.Sevcan Karakoç Demirkaya; Otizmi sosyal - duygusal etkileşimde ve iletişimde bozulma ve sınırlı, kısıtlı ve tekrarlayıcı davranışlarla giden bir bozukluk olarak tanımladı ve otizmin nedenleri hakkında bilgi verdi.

Sadece İlgisizlik ve Televizyon Maruziyeti Neden Değildir

Otizm tanısının klinik değerlendirme ile davranışsal özelliklere dayalı konulduğunu belirten Doç.Dr.Sevcan Karakoç Demirkaya çocuklarda dil gelişimi, konuşma gecikmesi nedenleri  ,çocuklarda sosyal-duygusal gelişim  hakkında ayrıntılı bilgi vererek ailelere kitap ve film önerilerinde bulundu.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.