Akılcı Antibiyotik Kullanımı Nedir? Hasta Okulu

Akılcı Antibiyotik Kullanımı Nedir? Hasta Okulu, 3 Ağustos 2018 tarihinde AİSYEM Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Güliz Uyar Güleç’in sunumuyla gerçekleşen programa, Hastanemiz Müdür Yardımcısı Arzu Karakaş Demir,  personelimiz ve halkımız katıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Güliz Uyar Güleç, akılcı ilaç kullanımını kişilerin hastalığına ve bireysel özelliklerine göre; uygun ilacı, uygun sürede, uygun dozda, n düşük maliyetle kolayca sağlayabilmelerine olarak tanıması olarak tanımladı ve akılcı olmayan ilaç kullanımı hakkında bilgi verdi.

Her Antibiyotik Her Hastalıkta Kullanılmaz

Mikropları hastalığa sebep olabilen gözle görülmesi mümkün olmayan küçük canlılar olarak tanımlayan Güleç, antibiyotikleri ise bazı bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bakterileri öldüren ve/veya üremesini durduran ilaçlar olarak tanımlayarak, antibiyotik hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.