Anne Sütünün Önemi ve Emzirme Eğitimi

01-07 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ve Eğitim Hemşireliği koordinatörlüğünde Bebek Hemşirelerimiz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi, Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri, Pediatri ve Çocuk Acil Servis Sorumlu Hemşirelerimizin katkıları ile 2 Ekim 2018 tarihinde  Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi Seminer Salonunda gebe ve doğum yapmış olan annelerimize, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde bebeği yatan annelerimize ve hastanemizde çalışmakta olan emziren annelerimize Anne Sütünün Önemi ve Emzirme konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

3 Ekim Çarşamba günü B blok poliklinik girişinde, 4 Ekim Perşembe günü ise Öğretim Üyeleri Bloğunda anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili halkımızı ve kurum çalışanlarımızı bilgilendirme standı açıldı.

Türkiye’de, "Bebek Ölümleri"ni azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülüyor. Bu program çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından 2002 yılında hastanemize Bebek Dostu Hastane unvanı verilmiştir. 2002 yılından bu yana Bebek Dostu Hastane olarak annelere bebeklerini en iyi şekilde emzirmeleri konusunda yardımcı olmak amacıyla;
güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personelimiz anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmekte, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlamakta, anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili düzenli olarak eğitimler vermektedir.