Hastanemizde Yeni nesil Genom Dizileme Sistemi Uygulanmaya Başlandı

Hastanemizde Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi’nde, Yeni Nesil Genom Dizileme (NGS-Next Generation Sequencing) Sistemi hizmet vermeye başladı.
Aydın ve çevre illerde büyük bir ihtiyaç olan ve hastalıkların genetik temellerini belirlemede çok önemli bir yöntem olan NGS sisteminin kurulması Başhekimliğimiz tarafından hastanemize kazandırıldı. Bu sayede artık NGS sistemi ile üst düzey genetik çalışmalar yapılabilecektir. Tüm NGS panellerinin mevcut olduğu hastanemizde likit biyopsi dahil, her türlü biyolojik materyalden NGS analizi yapılmaktadır.
Genetik Hastalıkları değerlendirme merkezinde hastanın Pedigri Analizi ve kliniği birlikte değerlendirilerek, NGS sonuçlarının Bioinformatik Analizi yapılmaktadır. NGS sonuçları  gerektiğinde DNA dizilemede altın standart olan Sanger Dizileme (Sanger Sequencing) Yöntemi ile de doğrulanmaktadır.
Özellikle Nöroloji AD , Çocuk Sağlığı AD, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Fizik tedavi ve Rehabilitasyon AD, Kadın Doğum ve Hastalıkları  AD, Kardiyoloji AD, Erişkin ve Çocuk Endokrinoloji ,Hematoloji , Romatoloji, İmmünoloji, Onkoloji , Nefroloji, Gastroenteroloji  bilim dalları ve diğer  tüm bölümlerde ihtiyaç duyulan hastalar için birçok genetik testin artık hastanemizde yapılabilecek olması hem hastanemiz hem tüm bölümlerimiz hem de hastalarımız için  önemli bir gelişme olmuştur. Yeni gelişen teknoloji ile hastanemizde birçok yeni tanı ve tedavi yönteminin yapılmasıyla hastalarımız artık başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaktır.  Genetik Hastalıkları Değerlendirme Merkezi çevre il ve ilçelerdeki kamu hastanelerine ve özel hastanelerde de hizmet verecektir. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.