Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi

Hastanemiz Yenidoğan Ünitesine "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi " ünvanı verildi.

Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastanelere “Bebek Dostu Hastane” ünvanı veriliyor.

Belirlenen programa uygun olarak hizmet vermeye başlayan Bebek Dostu Hastaneler, anne sütü ve emzirme konusunda bilgi veren, doğum esnasından hemen sonra, bu konuda gerekli eğitimleri almış sağlık çalışanları aracılığıyla annelerin bebeklerini en iyi şekilde emzirmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedirler. Bu sayede, bebek ile annenin duygusal yakınlaşması da en doğru şekilde gerçekleşmektedir.

Hastanemizin ‘Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ‘unvanı almasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.