Aort Damarları Yırtılan Kardeşler Ameliyatla Hayata Tutundu

Aydın’da yaşayan Mümtaz Tekinsoy ve Mustafa Tekinsoy kardeşler bir yıl arayla, hastanemiz kalp ve damar cerrahisi kliniğinde aort damarı yırtılması (aort diseksiyonu) tanısıyla ameliyat olarak şifa buldular.

Dr. Öğr. Üyesi Selim Durmaz:” Aort Damarı yırtılması, toplumda yüz binde 2-3 oranında karşılaşılan bir durum. Bu durum tespit edildiğinde acil olarak ameliyata almamız gerekiyor çünkü ameliyat edilmediği takdirde bu hastaların 24 saat içinde yaklaşık yarısı kaybediliyor. Ameliyatlar oldukça riskli ve deneyim gerektiren ameliyatlar. Merkezimizde 20 yıldan uzun süredir bu ameliyatları başarı ile gerçekleştiriyoruz.

Aort yırtılması nedeniyle 1 yıl kadar önce Dr. Selim Durmaz tarafından ameliyat edilerek şifa bulduğunu söyleyen Mümtaz Tekinsoy sözlerine şu şekilde devam etti; “Göğüs ve sırt bölgesinde ani başlayan ağrı şikayetiyle hastaneye gelmiştim. Daha sonra ameliyat oldum ve iyileştim. Kardeşimde de aynı şikayet ortaya çıkınca şüphelendik ve hiç beklemeden üniversite hastanesine getirdik. “

Doç. Dr. Tünay Kurtoğlu: “Acil serviste Mustafa Bey’i gördük. Kendisi, bize şikayetlerini anlattı ve kardeşinin aort yırtılması için hastanemizde ameliyat olduğunu söyledi. Bu hastalık ailesel özellik gösterebiliyor. Bu tip bir rahatsızlık nedeniyle ameliyat edilen hastaların birinci derece yakınlarında da görülebiliyor. Erken teşhis ve ameliyat hayat kurtarıcı oluyor. “

Mustafa Tekinsoy: “Şifa bulduğum için emek veren tüm hastane personeline ve doktorlarıma teşekkür ediyorum.  Ameliyat olurken daha önce, ben kardeşimi beklemiştim, ben ameliyat olurken de o bekledi. “

Her iki hastanın da operasyonunda bulunan Arş Gör. Dr. Ömer Faruk Rahman şöyle konuştu: “Bu tip ameliyatlar kliniğimizde oldukça sık yapılıyor, çevre illerden sevk ile acil hasta aldığımız da oluyor. Ben de hem bu ameliyatlar konusunda eğitim alma fırsatı bulduğum için hem de üst üste ameliyat ettiğimiz, aynı aileden iki hastamız iyileştiği için çok mutluyum. “