Hastanemizde Sağlık Çalışanları İçin Yüz Siperliği ve Dezenfektan Üretimine Başlandı

Korona virüs önlemleri kapsamında tedarik sıkıntısının yaşanmaması için Hastanemizde koruyucu yüz siperi ve el dezanfektanı üretiliyor.

Covid-19 salgınına karşı mücadelede en büyük görevin sağlık çalışanlarına düştüğünü ve bu durumda en önemli konulardan birinin sağlık çalışanlarının sağlığını korumak olduğunu belirten Hastane Yönetimimiz, Yeni Koronavirüs karşısında mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Hastanenin terzihanesinde 350 adet yüz koruyucu siperlik üretildiğini belirten Başhekimliğimiz , “Hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının virüsten korunması hayati önem taşıyor. Sağlık çalışanlarının maruz kalabilecekleri virüslerden koruyabilmek için ihtiyaç olan yüz koruyucu siperlik ve el dezenfektanı Hastanemizde üretilmeye başlandı. Kamu Hastaneleri  Genel Müdürlüğü Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Hastane Ezacılığı Yönetim Biriminin El Antiseptiği Hazırlama Kılavuzuna uygun olarak da Hastanemizde 195 litre dezenfektan hazırlandı ve haftalık olarak 100 litre üretilmeye de devam edecektir. Koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız Bakanlığımızın açıkladığı kurallara uymasını bekliyoruz.Sağlık çalışanları olarak bizler buradayız, onlar da bizler için lütfen evlerinde kalsınlar” şeklinde konuştu.