Üniversitemiz Anaokulunda Çalışan Tüm Personele Eğitim Verildi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Anaokulunda çalışan tüm personele “COVID-19 virüsü, hastalığın belirtileri, bulaşma yolları, el hijyeni ve doğru el yıkama teknikleri” konularında 12 Mart 2020 tarihinde eğitim verildi.

COVID-19 virüsü, hastalığın belirtileri, bulaşma yolları hakkında açıklayıcı bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Güliz Uyar Güleç “Salgınlarla mücadelede iş büyük oranda toplumun kurallara uymasına bağlı, sağlık otoritelerinin koyduğu kurallara, kişisel hijyen ve önleme kurallarına uymalıyız.’’ dedi.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Gülsün Özçelik sunumunda “Doğru ve etkili el yıkamak, enfeksiyonları önlemede en etkili yöntem olarak kabul edilmektedir. Sosyal bir davranış biçimi olan el yıkamanın toplum sağlığının korunması ve sürdürülmesi açısından oldukça önemlidir. El yıkamanın etkinliği;  el yıkamanın sıklığı, süresi, el yıkamada kullanılan ürünler vb. birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control and Prevention-CDC),  Dünya Sağlık Örgütü  (World Health Organization-DSÖ) gibi önemli sağlık otoriteleri tarafından rehberler bulunmaktadır.” dedi.

Etkin el yıkama aşamaları uygulamalı olarak gösterildiği eğitim, öğretmenlerin ve çalışanların soruları ile devam etti. Eğitim sonunda el yıkama uygulamalarının drama şeklinde çocuklara öğretilmesine karar verildi.