Çocuklara “Kişisel Bakım ve Hijyen” Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından, toplum sağlığını korumak için "Kişisel Bakım ve Hijyen" eğitimlerimiz devam ediyor.Eğitimler 6 Mart 2020 tarihinde Aydın Bahçeşehir Anaokulu’nda ve 9 Mart 2020 tarihinde Özel Değişim Koleji’nde gerçekleşti.

Aydın Bahçeşehir Anaokulu’nda Hijyen konusunda hazırlanan eğlenceli videonun izlenmesinden sonra Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşireleri Ayşe Ulus ve Hatice Benlican çocuklara uygulamalı olarak el yıkamayı gösterdi. El yıkama alışkanlığının edinilmesi ile pek çok önemli hastalığın önüne geçilebileceğinin anlatıldığı etkinlikte, minikler hem eğlenceli zaman geçirdi hem de doğru el yıkama tekniklerini öğrendiler.

Değişim Koleji’nde ortaokul öğrencilerine eğitim veren Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Gülsün Özçelik sunumunda “Kişisel hijyenin önemi, hastalıklardan korunmak için nelere dikkat etmeliyiz, günlük temizlik uygulamaları, el yıkamanın önemi ve eller nasıl yıkanmalı, ağız ve diş temizliği” konularını anlatarak kişisel bakım ve hijyenin çok önemli olduğunu vurguladı.Etkinlik çocuklardan gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.

Çocuklara küçük yaşlarda hijyen bilinci kazandırarak enfeksiyona bağlı hastalıkları azaltmayı ve böylece daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmayı hedefleyen Hastanemiz Enfeksiyon Komitesi Başkanı Dr.Öğr. Üyemiz Güliz Uyar Güleç,” Küçük yaştaki çocukların algıları daha açık ve çok kolay öğreniyorlar. Aile ve okulda öğretmenleri tarafından eğitim veriliyor ancak çocuklar yeni öğrendikleri bilgileri aile ve diğer arkadaşları ile de paylaşmaya hevesliler. Salgın hastalıkların fazlaca olduğu günümüzde el yıkama başta olmak üzere kişisel hijyenin vurgulanmasının önemli olduğu düşüncesindeyiz. Hastanemiz olarak böyle projelerin içierisinde olmaya devam edeceğiz. “dedi.