Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi Gerçekleşti

Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi, 28 Şubat 2020 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonunda gerçekleşti.

Sivil Savunma Amiri Hasan Alp eğitimde, HAP (hastane afet planı)temel afet bilinci, yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı, YOTA (yapısal olmayan tehlike),UMKE (ulusal medikal kurtarma ekibi),KBRN (kimyasal-biyolojik-radyoaktif-nükleer olaylar),acil durum ve afet triajı konularında bilgi verdi.

Afetlerdeki büyük zararı önceden yapılmış kurumsal, bölgesel ve ulusal afet planları olmayan hazırlıksız yakalanan toplumların gördüğünü belirten Hasan Alp temel afet bilicinin oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

Depremden korkmayalım tedbir alalım diyen Alp,  kırmızın kodun deprem ve yangın durumunda verilmesi gereken kod olduğunu belirtti ve deprem çantasında bulunması gerekenler, depremde durulması gereken pozisyon, yangınla mücadele ve yangınların sınıflandırılması hakkında bilgi verdi.

Acil durum ve afetlerde, çalışanların ve hastaların görecekleri zararın en alt düzeye indirilmesi amacıyla yapılan eğitim soru-cevap bölümü ile sona erdi.