Çocuklara “Kişisel Bakım ve Hijyen” Eğitimi Verildi

Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından, toplum sağlığını korumak için "Kişisel Bakım ve Hijyen" eğitimlerinin ilki 20-21 Şubat 2020 tarihlerinde İstiklal Anaokulu ve Unicef Türkiye Milli Komitesi- Seyda Kayhan Anaokulu’nda gerçekleşti.

Bireylere erken yaşta hijyen davranışının kazandırılması amacıyla okul öncesi öğrencilerine yönelik çalışma başlatan Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi eğitimlerde, çocuklara doğru biçimde el yıkıma başta olmak üzere hijyen alışkanlıkları nasıl kazanılır gibi birçok konuya değindi.

Hijyen konusunda hazırlanan eğlenceli videonun izlenmesinden sonra Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşireleri Ayşe Ulus ve Hatice Benlican çocuklara uygulamalı olarak el yıkamayı gösterdi. Ellerini sık sık ve doğru yıkamanın önemi anlatılırken, kirli ellerin başta grip olmak üzere hepatit, ishal gibi birçok hastalığa yakalanılmasına neden olduğu vurgulandı.

Çocuklara küçük yaşlarda hijyen bilinci kazandırarak enfeksiyona bağlı hastalıkları azaltmayı ve böylece daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmayı hedefleyen Hastanemiz Enfeksiyon Komitesi Başkanı Dr.Öğr. Üyemiz Güliz Uyar Güleç,” Küçük yaştaki çocukların algıları daha açık ve çok kolay öğreniyorlar. Aile ve okulda öğretmenleri tarafından eğitim veriliyor ancak çocuklar yeni öğrendikleri bilgileri aile ve diğer arkadaşları ile de paylaşmaya hevesliler. Salgın hastalıkların fazlaca olduğu günümüzde el yıkama başta olmak üzere kişisel hijyenin vurgulanmasının önemli olduğu düşüncesindeyiz. “dedi.