Çocuklarda “Spor ve Sporcu Sağlığı” Konuşuldu

Futbol Bölgesel Amatör Lig’de Aydın’ı temsil eden ve altyapıya önem veren Yıldızspor, sporcularına ve ailelere yönelik sağlık, beslenme, psikoloji, ve veli antrenör işbirliği konularında 13 Şubat 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde seminer düzenledi.

Gerçekleştirilen seminere Üniversitemiz Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç.Dr Reşat Kartal, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Hasan Güngör, Yıldız Spor Kulübü Yönetim Kurulu, tüm branşlarından sporcular, sporcu velileri ve antrenörler katıldı.

Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Reşat Kartal;“Bugün çok önemli bir seminer için buradayız. Sporda üç önemli unsur vardır. Bunlar beslenme, kaliteli antrenman ve dinlenme. Bunların üçü de birbiri ile dengeli olmalı” dedi.

Sporcu kalp sağlığı üzerine önemli çalışmalar yapan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör; “Ani ölümlerin doğuştan gelen kalp rahatsızlıkları ve ritim bozukluklarından kaynaklandığını bildiğimiz için çocuklarımızı mutlaka sağlık taramasından geçirdikten sonra spora yönlendirmeliyiz. Futbol oynayan çocukların çok iyi bir taramadan geçirilmesi ve sağlık problemi olmadığından emin olunması hayati önem taşımaktadır.

Spor sahalarından ani ölümler nadiren görülse de, yaşandığında toplumumuzu derinden üzmektedir.” diyerek çocukların taramadan geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak futbolcularda ve özellikle altyapı sporcularında kalp sağlığı üzerine önemli bilgiler verdi.

Seminerde Diyetisyen Öznur Bilir,”Sporcu Beslenmesi”, Uzman Klinik Psikolog Feride Lök, “Spor Psikolojisi ve Futbolda Psikolojik Faktörlerin Önemi” ve Yıldızspor Altyapı Koordinatörü Ayhan Çiçek, ‘Neden futbol?’ konularında sunumlarını yaptılar.

Seminer sonunda Yıldızspor Yönetimi tarafından konuşmacılara plaket verildi.