Göz Hastalıkları Anabilim Dalına Anlamlı Bağış

Hastanemiz Göz Hastalıkları Anabilim Dalına, Jantsa Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çerçioğlu tarafından prematüre bebeklerin ameliyatlarında kullanılmak üzere lazer cihazı bağışı yapıldı.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sema Dündar, alınan cihazın prematüre bebekleri körlükten kurtaran bir cihaz olduğunu ve bunun yanında çocukların lazer ameliyatlarını da bu cihazla yapacaklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prematüre bebeklerin takibi ve tedavisinde bu cihazın çok önemli bir yeri olduğunu belirten Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr.Öğr. Üyesi Ayşe İpek Ünsal,” Lazer cihazı sayesinde artık bebeklerin tedavisini çevre illere göndermeden hastanemizde yapacağımızdan dolayı çok mutluyuz. Yapılan bağış hastanemiz ve prematüre bebekler için çok önemli bir hizmet, Şefik Beye katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Neonatoloji (Yenidoğan) Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Münevver Kaynak Türkmen ise;” Prematüre bebekleri bu cihaz olmadan önce, başka illere sevk edip göndermemiz riskler taşıyordu. Artık hastanemizde tedavi ve takibinin yapılacağından dolayı çok mutluyum.”dedi

Hastanelerin bağış konularında desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Şefik Çerçioğlu;”Hastaneye muayeneye geldiğimde prematüre bebekler için ihtiyaç olan bu cihazın olmadığını duyunca hemen yardımcı olmak istedim. Bebeklerin tedavilerine bir nebze de olsa katkım olacak ise bu benim için büyük mutluktur. İmkanı olan hemşerilerime seslenmek istiyorum: Bilim insanlarına ve hastanemize sahip çıkalım.” dedi.

Konuşmaların ardından hastanemize yaptığı değerli katkılardan dolayı Şefik Çerçioğlu’na plaket takdim edildi. Çerçioğlu, hastaneye elinden gelen desteği vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.