Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Gerçekleşti

Hastanemiz Sağlıkta Kalite Standartları gereğince T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri 27-28-29  Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Akyol, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Mehmet Dündar, Hastane Yönetimi, Değerlendirme Ekibi, akademik ve idari personel katıldı.

Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Tolga Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı Değerlendirme ekibine açılış toplantısında Hastanemiz hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ünüvar,”Hastanemiz ilk hizmet vermeye başladığı günden bugüne çok yol aldı ve gelişti. Bu hizmetleri verirken nasıl daha iyi hizmet veririz, hasta memnuniyetini nasıl artırabilir diye sürekli çalışmalar yapıyoruz. Hasta ve çalışan odaklı olarak gelişmeye devam ediyoruz. Hasta sayısı, yatak sayısı ve yapılan ameliyat sayılarında yaşanan artış insanların Hastanemizi tercih ettiğini gösteriyor. Kalite odaklı çalışıyoruz ve çalışan memnuniyetini dikkate alarak hizmet içi eğitimler, toplantılar düzenliyoruz”diyerek kalitenin önemine vurgu yaparak vizyonumuz, misyonumuz, kalite politikamız hakkında bilgi verdi.

Ekip Koordinatörü Ayhan Kalyoncu, gerçekleştirdiği sunumda SKS temel faaliyet alanları, mevzuat ve yönetmelik hakkında bilgi verdi.

Ekip Koordinatörü Ayhan Kalyoncu, Değerlendirmeci Hatice Bulut, Filiz Özyurt, Hülya Kaplan ve Hatice Öztürk’ten oluşan ekip,  2018 Sağlıkta Kalite Standartlarına uygun olarak Hastanemiz de değerlendirmede bulundu. Bu kapsamda poliklinik, klinik, ameliyathane ve hastanenin diğer birimleri de ziyaret edildi.

Değerlendirme sonrasında Hastane Yönetimi, Kalite Birim Sorumluları ve Değerlendirme Ekibi kapanış toplantısında bir araya geldi. Değerlendirme Ekibi tüm yönetime ve ekibe gösterdikleri ilgi için teşekkür etti ve  toplu fotoğraf çekimiyle değerlendirme  sona erdi.