Öğrenciler Hastanemizde Çöp Toplama Etkiliği Düzenledi

Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcileri ve  European Medıcal Students Assocıatıon (EMSA) Öğrenci Topluluğu çevreye duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmak için Hastanemiz bahçesinde çöp topladı.

Etkinliğe, Dekan Yardımcımız Prof.Dr. Ayşe Fahriye Tosun, Başhekimimiz Prof. Dr. Serkan Öncü, Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Tolga Ünüvar, Hastane Yöneticileri, doktorlar, idari personel ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

İnsanlara çevre bilinci aşılamak ve farkındalık yaratmak istediklerini belirten Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Berk Mutlu, “Hastanemiz çevreye örnek olan bir hastanedir. Bunu herkese göstererek çevre bilincini oluşturmak istedik. Bazen dışarıda gezdiğimiz zaman atılmış çöpler, sigara izmaritleri, pet şişeleri oluyor. Burası bizim evimiz, hastanemiz. Başhekimimizin öncülüğü ile bir etkinlik düzenledik. Umarım çevre bilinci oluşturmamızda insanlara örnek olmuşuzdur. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sorunun çöp toplamak değil, kirletmek olduğunu söyleyen Başhekim Yardımcımız Doç. Dr. Tolga Ünüvar, “Bu etkinlikle çöpleri topladık. Amacımız çevre temizliği ve buranın bu şekilde korunması açısından farkındalık yaratmaktır. Bir bilinçlendirme etkinliği yapmak istedik ve amacımıza ulaştık gibi gözüküyor. Esas sorun çöpleri toplamak değil, kirletmemek. Bizim gibi günde 4 bin- 4 bin 500 kişiyi ağırlayan bir hastane için bu çok kolay olmuyor. Halkımızdan ricamız bu konuda onlarında daha hassas davranmalarıdır.” şeklinde konuştu.