24. Acil Tıp Güz Sempozyumu Gerçekleşti

Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin (ATUDER) birlikte düzenlediği ‘24. Acil Tıp Güz Sempozyumu’  14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti.

Sempozyumun Onursal Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in desteği ile gerçekleşen sempozyuma, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de alanında tek olan REBOA Kursu,  başta Veterinerlik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Belge ve değerli Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin desteği ile 14 Kasım 2019 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Akyol, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın açılış konuşmaları ile 15 Kasım 2019 tarihinde sempozyum oturumları başladı.

Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Mücahit Avcil “İlk gün REBOA kursu verildi, sonraki günler ise teorik sunumlarla devam edildi. REBOA uygulaması kanamalı hasta yönetiminde kullanılabilecek acil servislerde kanamalar sebebi ile ölümleri ciddi oranda azaltabilecek ileri bir tekniktir. ‘21. Yüzyılda artık hiçbir insan kanamaya bağlı şok tablosundan kaybedilmemeli’ sloganı ile yola çıkılan ve Türkiye’de alanında tek olan REBOA kursu, işlemin ayrıntılarını ve dikkat gerektiren yanlarını kursiyerlere aktarılmasını sağlayan teorik ve pratik imkanlar sağlamış oldu. Bu işlemin, öncelikle acil hekimleri olmak üzere tüm kanama ve resustasyon ile uğraşan hekimlere tanıtılması pek çok hayatın kurtulmasına öncülük edecektir.” diyerek sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Sempozyum ATUDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çakır, Sempozyum Başkanları Doç. Dr. Ayhan Aköz ve Doç. Dr. Mücahit Avcil’in kapanış konuşmaları ile son buldu.