Doç.Dr.Hasan Güngör FİFA`nın Resmi Futbol Doktoru Oldu

Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hasan Güngör, 6 aylık online eğitim programını tamamlayarak FİFA Futbol Doktoru diplomasını almaya hak kazandı.

Dünyanın en büyük ve en üst düzey futbol yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA)’nın online eğitim programına katılan Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Güngör, başarıyla tamamladığı eğitimin ardından FİFA Futbol Doktoru diplomasını aldı. 6 aylık eğitim sürecinde 42 ayrı bölüm için kurs gören ve bunlardan sınava tabi tutulan Güngör, programı başarıyla bitirdi ve Türkiye’de ilk kez FİFA Futbol Doktoru diplomasına sahip olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hasan Güngör, “Yaklaşık 6 ay önce FİFA’nın resmi internet sitesinden düzenlediği ücretsiz Futbol Doktoru Diploma Programına başladım. 6 aydan bu tarafa yaklaşık 42 tane bölüm var. Ortopedi, Fizik Tedavi, Nöroloji, Kardiyoloji, Sporu Yaralanmaları, Dopingle Mücadele gibi futbol takım doktorunun bilmesi gereken branşları içeren bir kurs programına girdik. 42 konudan 42 ayrı sınava girdim. Kursu geçebilmek için 5 bin sayfaya yakın konu okudum. En sonunda bu kursu başarıyla tamamladıktan sonra FİFA’nın resmi olarak futbol doktoru diplomasını almaya hak kazandım. Diploma elime ulaştı. Bu diploma dünyanın en büyük organizasyonu olan FİFA’nın resmi olarak düzenlediği kurstan alınmış bir diploma. Benim gibi sporla ilgilenen, spor kardiyolojisi ile ilgilenen bir hekim için sonuçta özgeçmişimde yer alması gereken önemli bir köşe taşı. Biz tabii spor kardiyolojisi alanında eğitim almaya devam edeceğiz. Ağustos ayında Paris’te Avrupa Spor Kardiyoloji Kursuna katılıp sertifikamı aldım. Aralık sonunda TFF’nin düzenleyeceği eğitime katılacağım. 2020 yılında da Nisan ayında İspanya’nın Malaga kentinde spor kardiyolojisi ile ilgili bir sertifikasyon programı olacak. 2020 yılının Ağustos ayında da Avrupa Spor Kardiyolojileri Derneği’nin Amsterdam’daki programına katılacağım. Önümüzdeki yıllarda sporcu sağlığı, spor kardiyolojisi ile ilgili eğitimlerimize devam edeceğiz. Bu işi gerçekten profesyonelce akademik olarak yapılması için bu diplomanın benim adıma çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda daha farklı eğitim programlarına dahil olmaya çalışacağım. Sonuçta ben mesleğimin yanında üniversitede akademik kariyerime devam eden bir insanım. Ancak futbolu da sevdiğim için mutlaka bir hobi olarak bu işi yapmak isterim tabii ki. Hepimizin hedefleri büyük. Büyük bir spor kulübünde veya Milli Takımlarda sporcu kardiyoloğu olarak çalışmak isterim. Hepimizin hayallerinden biridir. Bu diplomayı yanlış bilmiyorsam Türkiye’de alan ilk kişiyim. Bunun için de ayrıca mutluyum” ifadelerini kullandı.