Prof.Dr.Mustafa Selim Özkök için  Cenaze Töreni Düzenlendi

Prof.Dr.Mustafa Selim Özkök için Cenaze Töreni Düzenlendi

Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan emekli öğretim üyemiz Prof.Dr.Mustafa Selim Özkök için  14 Kasım 2019 tarihinde öğretim üyeleri bloğu seminer salonunda cenaze töreni düzenledi.

Cenaze törenine Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Ali Akyol, Rektör Danışmanı Prof.Dr.Mehmet Dündar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdem Ali Özkısacık, Dekan yardımcısı Prof.Dr.Ayşe Fahriye Tosun, Hastane Yönetimi, öğretim üyelerimiz, idari personel ve ailesi katıldı.

Törende konuşma yapan Prof.Dr.Ali Akyol “Çok sevdiğimiz arkadaşımızı, can dostumuzu ebedi yolculuğuna uğurlamak için toplandık.20 yılı aşkın bir süredir birlikte yaşayınca insanlar birbirlerinden bir şeyler öğreniyorlar. Ben Selim kardeşimden çok dersler aldım. Kutsal kitap her can ölümü tadar diyor. Ölür demiyor ölümü tadar diyor. Yine bu cümleyle bağlantılı Yunus Emre’nin güzel bir sözü var ; ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır’. İlim ayrı bilim ayrıdır. Selim hem ilimi hem bilimi bir arada götürmeye çalışan bir arkadaşımızdı. Hepiniz biliyorsunuz adli tıp, kadına şiddet, çocuklara uygulanan kötü muamele konularında yaptığı çok güzel çalışmalar var. Eserlerini bu âleme bıraktı yolculuğuna bundan sonra devam ediyor. Güzel şeyler yapmış ki burada birlikte çalışan veya emekli olup aramızdan ayrılan hocalarımızda aramızda bizlerle beraber. Bir insanın günümüz materyalist dünyasında insani değerlerle varabileceği üst düzey noktalara ulaşabileceği nadir dostlardan birisi olarak hatırlayacağım. Bundan sonraki yolcuğunda ışıklar içinde uyumasını diliyorum, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına, ailesine ve dostlarına da sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdem Ali Özkısacık “Üniversitemize uzun yıllar hizmet etmiş, çok değerli katkıları olan, erken yaşta kaybettiğimiz hocamızı son yolculuğuna uğurlamak için buradayız. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Özlem Erel “ Hayatımda şimdiye kadar yaptığım en zor konuşma sanırım. Bilmediğin bir konuda konuşmak belki çok zordur. Ama bildiğin tanıdığın bir insan hakkında konuşmak en zoru. Biz adli tıpçılar hayatın hep en kötü durumunu gördük, hep en zor vakalarla savaştık. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor” diyerek duyduğu üzüntüyü kelimelerle ifade etmekte zorluk yaşadı. Sözlerine Prof.Dr.Mustafa Selim Özkök’ün biyografisini anlatarak devam etti “1964 yılında Ankara’da doğdu. Ted Ankara Kolejini bitirdi.1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.1992 yılında Cumhuriyet Üniversitesinde iki yıl adli tıp asistanlığı eğitimini aldıktan sonra, 1992-1996 yılları arasında Ankara Adli Tıp Kurumunda adli tıp uzmanı olarak çalıştı.1996 yılında Üniversitemizde göreve başladı.Etik kurul başkanlığı yaptı ve binlerce insanın hayatına dokunduğuna inanıyorum. Çocuk istismarı, cinsel istismar, kadına yönelik şiddet bunlara yönelik birçok çalışmalar yaptı .Bir yıldır bir savaş veriyordu ve bu savaş sırasında da hiç umudunu kaybetmedi. Her konuştuğumuzda bize de umut aşılıyordu. Ben onu çok özleyeceğim, kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum ”dedi.

Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ufuk Katkıcı “1989 yılında tanıştık çok değerli dostum, yakın arkadaşım oldu her şeyi paylaştık onunla. Kendi alanında yeni şeyler yapmaya çalıştı hep. Mesela kolposkop geliştirdi. Geliştirilen bu kolposkop Üniversitemiz de ilk defa kullanılan bir alet, o aleti geliştirdi, ilerletti, yükseltti. Bu aletin kullanılışıyla ilgili bir takım deneyimlemeler yaptı. Sonra bu deneyimlerini ulusal ve uluslararası düzlemde paylaştı ve eğitimler verdi. Tıp alanında yaptığı çok şey var. Üzüntüm çok büyük gerçekten fakat elden gelen bir şey yok. Sonuçta dostumuzu, kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum ”dedi.

Törene katılan Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof.Dr.Akça Toprak Ergönen “ Adli tıp uzmanları camiasından baktığımızda, üretken, çalışkan bir bilim insanı aynı zamanda çok efendi, nazik, çok kibar, hiç sesini yükselttiğini duymadığımız çok değerli bir hocamızdı. Alanımıza çok güzel katkıları oldu. Bir şeye tutunduğu zaman o kadar güzel heyecanla anlatırdı. Biz onu adli tıp uzmanları derneği ve  meslektaşları olarak her zaman anacağız. Ve her kongrede de onun adına onun ilgilendiği bir oturum ile emeklerini, çalışmalarını yaşatmaya devam edeceğiz. Başta çok sevgili ailesi, çalışma arkadaşları olmak üzere hepimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Törene katılan dostları, arkadaşları ve öğretim üyeleri kısa konuşma yaptılar. Katılanlar tören sonunda Prof.Dr.Mustafa Selim Özkök için hep birlikte dua etti. Tören sonrasında ailesine taziye dileklerinde bulunuldu.