26 Ekim Hasta Hakları Günü Etkinlikleri

26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hastanemizde hasta, hasta yakınları ve personelimize bilgilendirme yapıldı. Sosyal Hizmet Uzmanlarımız tarafından stant kurularak Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan broşürler dağıtıldı ve bilgi verildi.

Sağlık kuruluşuna sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin, hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, bilgilendirilme, kuruluşunu seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları ile ilgili uluslararası ve ulusal düzeyde çeşitli mevzuatlar mevcuttur. Ülkemizde de 1998 yılında 26 Ekim “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bugün kapsamında bilgilendirmelerin yanında hekim-hasta ilişkilerinin önemine dikkat çekilerek hastanemizde tedavi gören hasta, hasta yakınları, doktorlarımız ve hastane personelimiz birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler.