12 Yaşında Koronavirüs Tedavisi Gören Hasta İyileşti

Kalp kası iltihaplanması (miyokardit) tespit edilen ve hastanemize gelmeden önce 2 kez negatif saptanan hastanın hastanemizde alınan üçüncü SARS CoV2 PCR testi  pozitif bulunmuş ve hastaya çocuklarda yeni tanımlanmış,  oldukça ölümcül seyredebilen Multisistemik İnflamatuvar Sendrom (MIS-C) tanısı konulup tedavileri başlanmıştır. Doç Dr. Soner Sertan Kara (Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı), Dr.Öğretim Üyesi Serkan Fazlı Çelik (Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı), Dr.Öğretim Üyesi Elif Çelik (Çocuk Yoğun Bakım) hastanın tedavi sürecini yakından takip etmiştir. Yaklaşık iki hafta süren ve Çocuk Yoğun Bakım ünitesinde başlayan tedavi süreci Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları servisinde devam etmiş, sonrasında hastamız, sağlıklı bir şekilde evine taburcu edilmiştir.