Hastanemizde Yeni Başlayan Hemşirelere Oryantasyon Eğitimi Verildi.

Hastanemizde Yoğun Bakım Ünitesinde göreve yeni başlayan 15 hemşireye oryantasyon eğitimi verildi. Eğitim Hemşiresi Dilek Acar, Kardiyoloji- KDC servisi sorumlu hemşiresi Hülya Gülfidan ,Yoğun Bakim Ünitesi sorumlu hemşirelerinden Selime Turgutoğlu, Fatma Akcan Kara, Feride İbiş, Zübeyde Çağlayan, Şule Olga, Necla Olçum, Ayfer Işıklar tarafından Dekanlık Binasındaki Dersliklerde tam gün olarak planlanan eğitimler 5 gün sürdü.  Hemşirelerin yeni görevlerine en kısa sürede uyum sağlamaları ve bakım hizmetlerinin kurumun hedeflerine uygun kalitede sürdürülmesi hedeflenmektedir.

Oryantasyon eğitimi özellikle kullanılan teknik araç, gereç ve işleyiş açısından özel bilgi ve beceri gerektiren yoğun bakım birimlerine uyumunu sağlamada çok önem taşımaktadır.

Oryantasyon eğitimindeki temel amaçlar çalışanın işe ve kuruma yabancılaşmasını önlemek, sosyal kaynaşmayı hızlandırmak, iş ortamındaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak, belirsizlik ve bilgisizlikten doğabilecek sorunların ortaya çıkmasını önlemek, iş akışına uyumunu hızlandırarak iş gücü kaybını önlemek ve iş güvenliğini sağlamaktır.