Diyabetli Çocuklara Yaz Kampı Gerçekleşti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dallarının düzenlediği geleneksel diyabetli çocuklar yaz kampı 20-23 Haziran 2019 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleşti.

Dört gün süren kampta 31 diyabetli çocuk, Doç. Dr Ahmet Anık, Doç. Dr Korcan Demir, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş, Serap Dağ ve Gökhan Çelik ile hem eğitim saatlerinde hem eğlence saatlerinde birlikte zaman geçirdiler.

Diyabet eğitimi ve beslenme eğitiminin yanı sıra yüzme, havuz oyunları, yoga, aerobik, voleybol, futbol, kart oyunları, çeşitli yarışmalar ve karaoke gibi etkinliklerle kampta hem eğlenen hem de öğrenen çocuklar birliktelik, dayanışma, yardımlaşma ve ekip olabilmenin önemini kavradılar.