Hastanemizde Başarılı Bir Nakil Daha “Hastamız İngiliz Turistin Karaciğeri ile Hayata Tutundu”

Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki İngiliz kadın turistin karaciğeri, 57 yaşındaki Halis Mayakan’ı sağlığına kavuşturdu.

Hastanemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Karaciğer Nakil Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Erdem Barış Cartı öncülüğündeki  ekipte Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi M.Gökhan Ünsal,Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi Varlık Erel, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi Selman Özkan bulundu. 6 buçuk saat süren başarılı bir operasyonla 10 Mayıs 2019 tarihinde hasta Halis Mayakan’a karaciğer nakli gerçekleştirildi.  Üç gün yoğun bakımda kalan hasta, servise alındı. Karaciğer nakliyle hayata tutunan Mayakan, “Doktorlar iyi olmam için elinden geleni yaptı. Allah’a şükür şimdi iyiyim. Başta İngiliz turist olmak üzeri bütün doktorlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Dr.Öğr.Üyesi Erdem Barış Cartı bir turistin organlarının bağışlanmasının takdire şayan olduğunu vurgulayarak, "Yurdumuz insanına da örnek olmasını temenni ediyorum. Nakil yapılan hastamız gibi siroz olan birçok hastamız var. Bunun için de organ bağışının daha fazla artmasını istiyoruz." dedi.

Geçen yıl 10 organ nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden Cartı, “Bu yıl bu üçüncü naklimiz. Ege Bölgesinde 500’e yakın siroz nedeniyle son dönem olan hastalarımız var. Ortalama yılda kadavradan yapılan nakil sayısı yaklaşık 60. İnşallah organ bağışı yapan sayısı artarsa sağlığına kavuşan vatandaşımızın sayısı da artacak.” sözleriyle organ naklinin önemine vurgu yaptı.