Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

Sanatçı Uluergüven Taburcu Oldu

Ünlü Tiyatro Sanatçısı Selçuk Uluergüven, 3 haftadır tedavi gördüğü Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon servisinden taburcu oldu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, “Ünlü Oyuncu Uluergüven’de, halk arasında ‘inme’ diye bilinen Hemipleji hastalığı vardı. Dolayısıyla, İlk başvurduğunda oturma dâhil bir takım fiziksel fonksiyonlarını kaybetmişti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisine yatışını yaptığımız 3 haftadan beri gördüğü tedavi sayesinde merdiven çıkabilir, yürüyebilir hale geldi. Bu tedavi sürecinde hastanın gösterdiği çaba da çok önemliydi. Fizik Tedavilerimizi hastamızla birlikte uyumlu bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Fizyoterapist Seznur Kasar ise “İnme hastası olan Ünlü Tiyatro Oyuncusu Selçuk Uluergüven için egzersiz yapmak çok önemliydi. Hastalığına uygun rehabilitasyon gördü ve günde 2 kez egzersiz ve yürüme eğitimi yaptık. Bu çalışmaların sonunda artık bağımsız olarak kanadiyen bastonla yürüyebiliyor”dedi.

Uluergüven ise, “Kendimi iyi hissettiğim için çok mutluyum. Tedavi sürecimde benimle ilgilenen doktorlara ve sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hastaneden çıktıktan sonra Aydın Kültür Merkezinde hemen tiyatro çalışmalarına başlıyorum.”dedi.

Bu Sayfa 12.09.2017 Tarihinde Güncellenmiştir