Kardiyoloji Anabilim Dalı

Aydın’da İlk Defa Kryoablasyon Tedavisi Uygulandı

Hastanemiz Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, Aydın ilimizde ilk defa Atrial fibrilasyon hastalarına kryoablasyon tedavisinin uygulandığını belirtti.

Yrd. Doç.Dr.Mahmut Akpek, birbirinden farklı bir çok ritim bozukluğunun tedavisinin başarıyla uygulandığı hastanemizde, yeni bir tedavi tekniğinin daha yapılmaya başlandığını aktardı. Ülkemizde yaklaşık 20 ilde ve 30 merkezde uygulanabildiğini ifade eden Akpek, “bu teknik ile hastalıklı kalp dokusu -40, -50 derecede dondurularak dokunun ritim bozukluğu yapıcı etkisi ortadan kaldırılıyor.” dedi. Özellikle 50 yaşından sonra sık görülmeye başlayan atrial fibrilasyonun, başta inme riski olmak üzere, kalp yetmezliği gibi yaşam süresini kısaltan ve hayat kalitesini bozan bir ritim bozukluğu olduğunu aktaran Akpek, yeni uygulanmaya başlayan Kryoablasyon tekniği ile hastalarımızın hayat kalitesinin artacağını ve inme riskinin minimize edileceğini belirtti.

Ritim bozukluklarının başarıyla tedavi edilebildiğini vurgulayan Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, “Çarpıntı şikayeti bulunan ve ritim bozukluğu tespit edilen hastalarımızın başka illere gitmeden ADÜ Tıp Fakültesi Hastanemizin Kardiyoloji Kliniğinde tanı ve tedavilerini kolayca yaptırabilirler.” şeklinde konuştu.

Bu Sayfa 02.09.2016 Tarihinde Güncellenmiştir