Genel Cerreahi Anabilim Dalı

Hastanemizde İlk Defa Laparoskopik (kapalı) Sağ Kalın Bağırsak Ameliyatı Gerçekleşti

Daha önce kalın bağırsağın sol kısmı ve tamamının laparoskopik (kapalı ) olarak  ameliyatı yapılan Hastanemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda 3 Mayıs 2016 tarihinde ilk defa laparoskopik (kapalı) sağ kalın bağırsak ameliyatı gerçekleşti.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, laparoskopik(kapalı) cerrahinin, vücutta geleneksel alışılmış cerrahideki büyük kesileri yapmadan trokar denilen, kalem inceliğindeki aletler yardımı ile yapılan güncel bir cerrahi yöntemi olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, “1 cm lik kesilerden yerleştirilen özel aletler ve kamera ile karın ameliyatları kolaylıkla yapılabilmektedir. Kozmetik avantajın yanısıra ameliyat sonrası ağrının az olması, çabuk ayağa kalkıp iyileşme ve büyük kesi yerlerindeki enfeksiyon, fıtık ve iyileşme sorunlarının olmaması büyük avantajdır.” sözleriyle ameliyatın yararları paylaştı.

Kalın barsak kanserinin bölgemizde oldukça yaygın olduğunu aktaran Yılmaz, “Hastanemizde kalın barsak kanseri ameliyatlarını kapalı yöntemle başarı ile yapmaktayız. Bunun hastalara önemli bir faydası da kamera yardımı ile doku ve organların açık ameliyata göre yakından ve kolay görülebilmesi ve kanser cerrahisinde titiz sonuçlar alınmasıdır. Ayrıca ameliyat sonrası dönemde hastalar günlük hayatlarına çabuk dönmekte ve kemoterapi gibi tedavileri açık cerrahiye kıyasla daha çabuk verilebilmektedir. Hastanemizde kapalı olarak apandisit, safra kesesi gibi basit ameliyatlardan obezite cerrahisi, mide fıtığı, kasık fıtığı, dalak, göbek fıtığı, yara yeri fıtığı, böbrek üstü bezi gibi ileri ameliyatlara kadar birçok ameliyat başarı ile yapılabilmektedir.” şeklinde konuşarak Hastanemizde yapılan cerrahi işlemler hakkında bilgi verdi.

Bu Sayfa 28.04.2017 Tarihinde Güncellenmiştir