Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

Ultrason Eşliğinde Spinal Girişimler Kursu Düzenlendi

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı tarafından 23 Nisan 2016 tarihinde Hastanemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilimsel aktivitede “Ultrason Eşliğinde Spinal Girişimler” konulu kurs düzenlendi.

Hastanemiz FTR AD Öğretim Üyeleri  ve Araştırma görevlilerinin  katılımının yanı sıra  yakın üniversitelerden de yoğun ilgi gören kurs Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur’un moderatörlüğünde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi FTR AD Öğretim Üyelerinden Doç.Dr.Murat Karkucak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, “US eşliğinde yapılan bu girişimlerin doğruluk ve etkinlik düzeylerinin son derece yüksek buna karşın yan etki oranının son derece düşük olması son yıllarda bu yöntemlerin daha popüler olmasına yol açmıştır.” şeklinde konuştu.

Dr. Şendur Kas iskelet sistemi problemlerinin tedavisinde önemli yer tutan bu girişimlerin FTR Anabilim Dalımızda uzunca bir süredir kullanıldığını ve hastalar tarafından da tercih edildiğini belirtti.

Bu Sayfa 12.09.2017 Tarihinde Güncellenmiştir