Kardiyoloji Anabilim Dalı

Elektrofizyolojik Çalışma İle Kardiyoloji Kliniğimiz Bir İlki Daha Gerçekleştiriyor

Bu güne kadar birçok yenilikle Aydın ilimize ve bölgemize hizmet eden Hastanemiz Kardiyoloji Kliniği, aritmilerin girişimsel tedavisi olan elektrofizyolojik çalışma ile hastalarımıza hizmet vermeye başladı.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Mahmut Akpek, son yıllarda, perkütan koroner girişimlerin yanı sıra, perkütan kapak hastalıkları tedavisi ve periferik damar hastalıklarında ilklere imza atan Kardiyoloji Kliniğimizde, Aritmi Tedavi Ünitemiz de Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde ilk defa hizmete başladığı müjdesini paylaştı ve  “Elektrofizyolojik çalışma ile paroksismal supraventriküler taşikardiler, atrial ve ventriküler aritmilerin  tanı ve tedavi işlemleri  uygulanabilinecek ve böylece kardiyoloji adına önemli bir boşluk doldurulmuş olacak.” dedi.

Üniversite hastanemizin ilk açıldığı 1998 yılından beri Kardiyoloji Kliniği, poliklinik, Eko laboratuarı, Efor tersti ünitesi ve anjiografi ünitesiyle başta Aydın olmak üzere çevre il ve ilçelere hizmet verdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek,  “Güçlü ve tecrübeli öğretim üyesi kadromuz, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, kalp yetmezliği, pulmoner hipertansiyon ve kalp pili tedavilerini başarı ile uygulamakta. Yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip eden kliniğimiz son yıllarda Transkateter Yöntemle Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI) olarak adlandırılan ve açık kalp ameliyatına gerek duymadan, kateter yöntemi kullanılarak kalbe aort kapak takılması işlemini başarıyla uygulamış ve bölge halkı için çok önemli bir merkez haline gelmiştir. Bunun yanı sıra periferik arter hastalıklarının tedavileri de son yıllarda başarıyla yapılmakta,  şah damarı olarak da bilinen Karotis arter tıkanıklıkları ameliyata gerek duymadan tedavi edilmektedir.” şeklinde konuşarak Kardiyoloji Kliniği çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Elektrofizyolojik çalışma işlemlerinin başlamasıyla, Kardiyoloji Kliniğimizin bir ilki daha gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Bu Sayfa 02.09.2016 Tarihinde Güncellenmiştir