Nefroloji Bilim Dalı

Hastanemizde Dünya Böbrek Günü Etkinliği Düzenlendi

Hastanemiz Nefroloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen “Böbreklerimiz Çalışmasa da Kalbimiz Çalışıyor” etkinliği 10 Mart 2016 tarihinde Hastanemiz Yeni Bina Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

10 Mart Dünya Böbrek Günü Etkinliği Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu başkanlığında Yrd. Doç. Dr. Hakan Akdam, periton diyaliz hemşiresi Özgül Özbek ve diyaliz sorumlu hemşiresi Hatice Erkul tarafından organize edildi. Etkinlik böbrek hastalığının önemini vurgulamak, organ bağışının önemine dikkat çekmek, organ bağışında farkındalık yaratmak, nakil olan hastaların sevincini paylaşmak, hastanemiz bünyesinde hemodiyaliz, ev hemodiyalizi, periton diyalizi tedavisi alan hastalarının motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlendi.

Etkinliğe, Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu, Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferah Sönmez’in yanı sıra akademik personel, öğrenciler ve Nefroloji hastaları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başhekimimiz Yrd. Doç. Dr. Ali Yılmaz, Böbrek sağlığı ve hastalıkları konusunda toplum bilincini artırmak, erken tanının önemini vurgulamak amacıyla her yıl bu etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yeniçerioğlu böbreklerin hayati organ olduğunu ve çok iyi korunması gerektiğini belirtirken, “ Böbreklerin Önemi”, “Böbrek Hastalıkları Risk Faktörleri”, “Böbrek Hastalıklarında Erken Tanı ve Tedavi”, “Kronik Böbrek Hastalığı” konularından bahsetti.

Ardından Hemşire Özgül Özbek tarafından hemodiyaliz, ev hemodiyalizi, periton diyalizi ve organ nakli yapılmış hastalarının hikâyelerinin yer aldığı  “Sizi Tanıyabilir miyiz?” adlı video gösterisi izletildi.

Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Akdam, böbrek hastalıklarının Türkiye’de yaygın bir problem olduğunu İfade ederken neden tuzsuz beslenmemiz gerektiğini anlattı.

Etkinlikte Hemşire Hatice Erkul “Hemodiyalizde İğne Girişi Korkusunu Nasıl Yenmeliyim?” sunumunda arteriyovenöz fistülün hemodiyaliz hastaları için hayat yolu olduğu, iğne korkusunu önyargılardan kurtularak yenilebileceğinden bahsetti. Hemşire Özgül Özbek ise halkın ve çalışanların önyargı ile yaklaştığı periton diyalizi tedavisi sırasında görülebilen peritonitin (karın zarı iltihabı) basit yöntemlerle önlenebileceğini vurguladı.

Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez ve ekibi Korneanın Sesi organ bağışına sanat yolu ile dikkat çektiler. Grubun müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Bu Sayfa .. Tarihinde Güncellenmiştir