Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleşti

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 03 Ağustos 2017 tarihinde Hastanemiz işbirliği ile Başhekimlik Toplantı Salonunda “Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi.

Eğitime kamu, özel ve üniversite hastanelerindeki Yenidoğan İşitme Tarama Ünitelerinde görev yapan 20 yardımcı personel katılımcı olarak, ayrıca Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Sema Başak ve Doç. Dr. Ceren Günel, Halk Sağlığı Müdürlüğü ÇEKÜS Hizmetleri Biriminde görev yapan Dr. Muazzez Meydan ve Ebe Neşe Çaktü eğitimci olarak katıldı.

Kursu başarı ile tamamlayan 20 uygulayıcı personele katılım belgeleri verildi.

Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında işitme kaybıyla doğan ya da doğum sonrası dönemde işitme kaybı ortaya çıkan çocuklarda, işitme kaybının çocuğun gelişimini etkilemeden psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bir birey olarak toplumdaki yerini almasını sağlayacak şekilde erkenden saptanması ve bu konuda sağlık personelinin ve toplumun bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Hazırlayan :  Zeynep Şule Yüksel - Ezgi Toygar

Dahili: 2599 - 2534