Hematoloji Bilim Dalı

Kan Ürünü Kullanımında Bilinmesi Gerekenler Toplantısı Gerçekleşti

Hastanemiz Hematoloji Bilim Dalı-Kan Merkezi Etkinliği kapsamında düzenlenen “Kan Ürünü Kullanımında Bilinmesi Gerekenler” Toplantısı, 23 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantı Başkanlığını Hematoloji Bilim Dalı Öğreti Üyesi Prof. Dr. Zahit Bolaman’ın yaptığı toplantıda, emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gürhan Kadıköylü, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Naci Tiftik, Hastanemiz Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan Yavaşoğlu ve Transfüzyon Hemşiresi Gönül Bardakçı konuşmacı  olarak yer aldı.

Kan Merkezinin tanıtımı ile başlayan toplantıda, kan/kan bileşenlerinin kullanımı ve transfüzyon ilkeleri, ADÜ Kan Merkezi transfüzyon güvenliği verileri ve transfüzyon güvenliği-hemovijilans konuları anlatıldı.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının katılım gösterdiği toplantı oldukça verimli geçti.

Bu Sayfa 16.09.2015 Tarihinde Güncellenmiştir