Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

İdiyopatik Skolyoz Tanı Ve Tedavisinde Güncellemeler Sempozyumu Gerçekleşti

Hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalının düzenlediği İdiyopatik Skolyoz Tanı ve Tedavisinde Güncellemeler Sempozyumu, 12 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Sempozyumda, Spinal Omurga Biyomekaniği ve Kinezyolojisi, İdiyopatik skolyozda Tanım, Sınıflama ile Klinik ve Radyolojik değerlendirme, Skolyozda Kardiyopulmoner Sorunlar, İdiyopatik Skolyozda Cerrahi Karar ve Yeni Yaklaşımlar, Skolyozda Korse Uygulamaları, Temel Yaklaşımlar ve Takip Kriterleri, Skolyozda Egzersiz ve Osteopatik Yaklaşımlar, Schroth Üç Boyutlu Egzersizler ve Olgu Sunumları anlatıldı.

Sempozyum Başkanlığını Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, Genel Sekreterliğini Yrd. Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş’ın yaptığı, hekimlerin ve tıp öğrencilerinin katılım gösterdiği sempozyum oldukça verimli geçti.

Bu Sayfa 12.09.2017 Tarihinde Güncellenmiştir